torsdag den 16. december 2010

Gluten, laktose og sukkerfri æbleskiver

Ændret fra Arlas  karoline Køkken opskriftssamling.



Ca 50 stk.

4 dl yoghurt hjemmelavet eller soyayoghurt
3 æg delt i blommer og hvide
250 g glutenfrit mel
½ tsk natron
1 spsk honning
¼ tsk groft salt
3 spsk kokosolie at stege i.

Bland yoghurt med æggeblommer. (I følge opskrfit skal det blendes, men de blev noget flade, så det vil jeg ikke gøre igen)
Bland mel, natron, sukker og salt i. Kom det i dejen lidt efter lidt.
Rør blandingen jævn. Lad dejen hvile tildækket i ca. ½ time.
 Pisk hviderne meget stive og vend dem forsigtigt i dejen. Hæld fx dejen i kande.

Lad æbleskivepanden blive godt varm og kom lidt fedtstof i hullerne. Fyld hullerne ¾ op med dej og bag æbleskiverne ved jævn varme - vend dem af og til med en kødnål. Tag æbleskiverne af panden, hold dem varme. de kan også genopvarmes - bliver de ikke mindre gode af.
Tip: Vend æbleskiverne første gang når dejen har dannet skorpe og er lysebrun. Der skal være så meget flydende dej, at æbleskiverne kan danne bue på den anden side. Vend hele tiden æbleskiverne, så de bliver jævnt bagt.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar