torsdag den 14. marts 2013

VSL 3 update...

Da vi i oktober, var på ferie i Usa, købte Torben 2 pakker Vsl 3i Seattle, hvor vi boede. Vi syntes det var lettere at købe produktet i landet hvor det kommer fra end at transportere det hele vejen derover.

Til vores store overraskelse stod der på indlægssedlen på deres pakker, at man ved Collitis skal tage 2 breve om dagen - og helt op til 8 breve om dagen ved udbrud (brev 4-8 dog kun i kontakt med en læge), mens der på dem her i DK står på indlægssedlerne at man skal tage 1 brev og ved udbrud 2 breve.

Da Torbens mave reagerede på de natlige flyveture, stress omkring ferien, og jetlaget - blev vi enige om at han skulle tage 2 breve hver dag på ferien. Det gjorde han - og vi havde en fantastisk tur - vi spiste lige hvad vi havde lyst til - besøgte buffeter, burgerrestauranter, osv... alt det man SKAL prøve i Amerika. ALTSÅ ingen glutenfri mad i 12 dage - og han reagerede som sagt kun lige da vi kom derover på alt rejsehalløjet - efter et par dage faldt hans mave til ro igen og ferien kunne nydes.

Efter vi er kommet hjem er han fortsat på 2 breve dagligt - det er dyrt 166 kr for 10 breve 33,2 kr om dagen - men ikke dyrere end hverken glutenfri diæt eller asacol - Han har 0 symptomer og gennem hele vinteren har han ikke haft udbrud i sygdommen.

Vores liv og kost er 100 %, som før han blev syg. Dog undgår han mælkeprodukter. VSL 3 probiotiske bakterier er simpelthen det vi har ledt efter hele tiden - vores plan har fra dag 1 været at Torben skulle være medicinfri (han kunne ikke tåle asacol) og så skulle vi finde en anden vej til at slå sygdommen ned.

Indtil videre er planen lykkes;) Vi skal selvfølgelig nok lave flere opdateringer senere i forløbet. Vi ved godt at der er utrolig stor forskel på sygehistorierne i colitis forløb - og derfor kan vsl 3 også virke forskelligt på folk. Men vi føler os utroligt heldige, at det virker så godt for os- og at Torben kan være fri for både symptomer og medicin på 3. år er simpelthen fantastisk.

Hvis du får lyst til at prøve Vsl 3 - kan du læse mere om det på medans.dk.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar