søndag den 17. april 2011

Porretærte

Dej
200 gr glutenfri mel - gerne en grov type.
1 æg
75 gr smør (man kan vælge en udgave uden laktose)
1 tsk salt
2-4 spsk vand

Kom mel i en skål.
Tilsæt salt
Skær smørret i mindre stykker og fordel det i  melet.
saml dejen med ægget og vandet.

Stil dejen koldt i ½-1 time, så er den lettere at trykke ud i tærteformen.
Hvis den er for blød og hænger fast i hænderne kan du fordele den i formen og komme et stykke bagepapir over inden du trykker den ud i formen.
Forbag ved 200 grader i 10 min.

Fyld.
3 porrer skæres i ringe og koges i vand med salt i 10 min.
 1 pakke (70-100 gr) serrano skinke i skiver steges sprøde på en pande i lidt olie
3 æg
1 dl mælk laktosefri
1 pakke frisk mozarella (5,95 i fakta)
salt
peber.
1 spsk glutenfri mel.

Pisk æg, mælk, mel og salt og peber sammen.
Kom porrer og skinke på den forbagte bund
bræk osten i stykker og fordel det over tærten.
Hæld fyldet over

Bag ved 200 grader i 30 min.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar