tirsdag den 15. februar 2011

Fuldkornsboller / flutes eller brød

Giver 2 brød eller 8 boller/flutes.

Rigtig lækre brød - smager helt som trekornsbrød... kan bruges til supper, pasta eller baremed smør på en eftermiddag.


30 gr hørfrø
3 spsk husk
½ dl kogende vand

Bland hørfrø, husk og vand i en skål. lad trække 5 - 10 min.

100 gr havregryn (uden gluten hvis du er allergisk overfor det) males i en foodprocessor
100 gr mandelmel (laves af mandler som smuldres til mel i foodprocessor)
100 gr almindeligt glutenfrit mel
85 gr kartoffelmel
70 gr boghvedemel
12½ gr gær eller 1½ tsk tørgær
1 spsk sukker eller honning
2 tsk salt
2 store æg
2 spsk hvidvins eddike / æbleeddike
1 1/4 dl lun laktosefri mælk eller rismælk

bland alle tørre dele i food processor
rør gær ud i mælken, som er lunet i microovnen eller gryder
kom æg, vin eddike og mælk i og rør rundt.
dejen bliver klistret - det skal den være - lad være med at komme mere mel i.
dejen formes til 8 boller og sættes på en bageplade eller 2 store brød
Hvis det klistrer for meget, så kom lidt vand på hænderne.
lad hæve op til 2 timer.
bag på 250 grader i 10-15 min. hvis det er boller og 20-25 min for brød - bank altid i bunden - hvis det lyder hult, så er det færdigt.

2 kommentarer:

  1. Hejsa..

    Sikke en dejlig side i har! Min søn er i gang med udredning for glutenallergi og mor her googler jo som en gal, for at finde egnede opskrifter. :o) Jeres side giver rigtigt mange gode opskrifter på lækkert mad, som er værd at prøve! Tak for det!

    SvarSlet
  2. velbekomme - prøv også gliutenfriefritelser.blogspot.com

    SvarSlet