torsdag den 3. februar 2011

Glutenfri Hotdogs


Pølser kan købes fra Gøl og Steff Houlberg uden gluten og laktose - se listen her. På foto er det røde pølser. Ikke lige vores normale favorit. Normalt ville vi lave stegte pølser. men det skulle bare prøves. Og det var himmelsk.

Pølselage til røde pølser eller wiener.:
2 liter vand
lidt vineddike
boullion
og et løg i kvarte
Kog vandet op.
Kom pølserne i vandet og lad dem trække i 20-25 min.

Pølsebrød 8 stk.
12½ gr gær
2 spsk olie
2 dl mælk (laktosefri, rismælk el. lign.)
1 1/4 dl hytteost eller hjemmelavet yoghurt
1 lille æg (eller ½ æg)
1/4 spsk flydende honning
1/4 spsk fibrex eller husk
½ tsk salt
1 dl majs mel og 4 dl glutenfri mel. (majs mel kan undlades)

Smuldr gær - lun mælk og hæld den over.
Rør hytteost/yoghurt, olie, æg og honning i
Tilsæt fibrex, salt, mel
Rør det til en klistret dej - den skal være klistret
Lad det hvile 45 min.
Form 8 aflange brød med en ske - elle med vand på hænderne, tryk dem flade
Lad hæve 20 min.
Pensel med æg og drys med sesam.
Bages midt i ovn 10-20 min ved 250 grader, alt efter hvor gyldne de skal være.



Agurkesalat
1 agurk i skiver
2 spsk salt
 
Drys salt over skiverne. Lad dem stå 10 min.
 
Lage:
1 rødløg i skiver
2 dl vand
4 tsk hvidvins eddike
10 dråber sød el. 4 tsk sukker.
 
Bland lagen. 
Tryk vandet ud af agurkerne. 
Hæld dem op i lagen. 
lad den stå og trække i køleskab i en time. 
 


Hjemmelavede Ristede løg:
2 løg i skiver
2 spsk glutenfrit mel
rapsolie
fint salt.

Skær løgene i tynde siver
vend skiverne i mel.
kom dem i en sigte og få det sidste løse mel af
Kom olie i en dyb pande - ca 1-1½ cm op af kanten
varm op og skru ned når du kommer løgene i.
Lad stege langsomt til de er gyldne
del portionen i flere dele
tag dem op og kom dem på køkkenrulle og dryppe af.
drys med salt.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar