onsdag den 27. juni 2012

Her går det forrygende;)

Nu er der gået 2 år siden vi var på hospitalet i juni 2010 og Torben fik diagnosen Colitis Ulcerosa.

Hvordan er det så gået siden.

For det første er han stadig uden medicin (whoohooo) - fik kun lige asacol i 2 mdr i 2010 - men da han blev meget mere syg af det - droppede vi hurtigt ud af det igen.

Han har haft nogle nedture undervejs - i efteråret 2011 var det slemt og vi prøvede en masse forskellige ting af - alle UDEN effekt. Måske med et lille udsving, men det faldt hurtigt til jorden igen.
Vi prøvede:
Nikotinplaster - han fik det virkelig skidt og vildt mange mavesmerter.
Diæt uden stivelse - bla. scd kur, atkins, south beach - alle på low carb principper - vi fik en lille bedring i et par dage, men så kom tilbagefald igen.
Mælkesyrebakterier - Symbioflor - 0 effekt.

Derfor var vi glade, da man endelig kunne få vsl3 i Dk - det har ændret vores hverdag total. Torben har nu taget det siden november 2011 - det tog nogle måneder før det virkede - men så kom effekten også - vi byggede hus om i 3 mdr og flyttede - uden effekt.
Desværre fik han et lille dyk for 1 mdr siden - som vi prøvede at bedre med mælkebøttesaft - da det skulle fodre de gode bakterier og gør dem stærkere - det virkede IKKE !!! tværtimod. Men så kom vi på at man selvfølgelig bare skulle tage 2 breve vsl3 om dagen i stedet for 1 - og nu kører det igen... Grunden til udfaldet er vi sikre på kom fordi vi IGEN ikke holdt vores kostplan...

STATUSVi kan konkludere, at vi ved hvert eneste udbrud ikke har holdt kostplanen - vi er røget tilbage i den gamle gænge med alt for mange færdig fremstillede retter. Hver gang er det endt med udbrud af større eller mindre grad. Vsl3 er med til at danne gode bakterier i tarmene - hvilket hjælper og holder udbrud væk - hvis vi så også kan holde os fra junk og andre gode sager... så krydser vi fingre for at det også vil holde i fremtiden:)

1 kommentar:

 1. Hej Anita og Torben Kører selv samme linie som I gør.

  Har været tæt på operation, men faldt over en anden, som kørte en diæt som virkede. Den hoppede jeg på, og er nu ved at trappe ud af medicin. Diæten er nul sukker, nul hvedemel og nul lactose. Så skal jeg tage HUSK, Bukkehornsfrø, ILD10-probiotika, Eskimo-fedtsyrer og Unikalk. Det virker for mig.

  Har dog lige et spørgsmål.

  Hvis man ikke er lactoseintolerant , må man så godt få lactose.

  Samme spørgsmål til gluten.

  Eller er det simpelthen pga. af CU.

  SvarSlet