onsdag den 27. juni 2012

Orientalsk kyllingesuppe

1 kg suppehøne (det er en lille en)
2 stængler selleri
1 gulerod
1 lime i både
1 cm ingefær
1 fed hvidløg
salt og peber
2 l vand.
1 lille løg i både
1 håndfuld koriander blade og stængler
1 chili uden kerner.

Kog det hele til hønen falder fra hinanden tag hønen op
pil kødet af den og lig det til side.
si suppen - smid urterne væk

Hak
1 rød peberfrugt
1 gulerod
1 stang selleri
1 lille løg eller 2 springløg
1 håndfyld hakkede koriander blade.
hønsekødet du pillede fra skroget
1 lille ds kokosmælk (i fakta)

Gør gryden ren
kom suppen i den igen
tilsæt de hakkede grønsager og kyllingen
lad koge lidt
tilsæt kokosmælk til sidst og kog op

kom risnudler eller fuldkornsnudler op i en skål - hæld kogende vand over - lad trække 3-5 min.
si vandet fra og kom det i suppen.
Server med pandebrød.

På foto er der brugt fuldkornsnudler. Vi bruger det når vi ikke kan få fat på risnudler og så smager de langt bedre end risnudlerne. men ved udbrud må vi nok fraråde det...

Ingen kommentarer:

Send en kommentar