Pølselage til røde pølser eller wiener.:
2 liter vand
lidt vineddike
boullion
og et løg i kvarte
Kog vandet op.
Kom pølserne i vandet og lad dem trække i 20-25 min.
Pølsebrød 8 stk.
12½ gr gær
2 spsk olie
2 dl mælk (laktosefri, rismælk el. lign.)
1 1/4 dl hytteost eller hjemmelavet yoghurt
1 lille æg (eller ½ æg)
1/4 spsk flydende honning
1/4 spsk fibrex eller husk
½ tsk salt
1 dl majs mel og 4 dl glutenfri mel. (majs mel kan undlades)
Smuldr gær - lun mælk og hæld den over.
Rør hytteost/yoghurt, olie, æg og honning i
Tilsæt fibrex, salt, mel
Rør det til en klistret dej - den skal være klistret
Lad det hvile 45 min.
Form 8 aflange brød med en ske - elle med vand på hænderne, tryk dem flade
Lad hæve 20 min.
Pensel med æg og drys med sesam.
Bages midt i ovn 10-20 min ved 250 grader, alt efter hvor gyldne de skal være.
Agurkesalat
1 agurk i skiver
2 spsk salt
Drys salt over skiverne. Lad dem stå 10 min.
Lage:
1 rødløg i skiver
2 dl vand
4 tsk hvidvins eddike
10 dråber sød el. 4 tsk sukker.
Bland lagen.
Tryk vandet ud af agurkerne.
Hæld dem op i lagen.
lad den stå og trække i køleskab i en time.
Hjemmelavede Ristede løg:
2 løg i skiver
2 spsk glutenfrit mel
rapsolie
fint salt.
Skær løgene i tynde siver
vend skiverne i mel.
kom dem i en sigte og få det sidste løse mel af
Kom olie i en dyb pande - ca 1-1½ cm op af kanten
varm op og skru ned når du kommer løgene i.
Lad stege langsomt til de er gyldne
del portionen i flere dele
tag dem op og kom dem på køkkenrulle og dryppe af.
drys med salt.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar