torsdag den 5. juli 2012

Jorbærkager

Jeg fandt denne opskrift på Feminas hjemmeside og har ændret den, så den er uden gluten og laktose. Bemærk - der er sukker i opskriften og den er ikke fedtfattig. Men rigtig lækker når vi engang i mellem skal have gæster eller hygge os.



Antal: 12 muffins
MØRDEJ:
100 g koldt smør
i små terninger
50 g flormelis
75 gr mandel mel - af blendede mandler
25-50 gr finax orange glutenfri mel (du kan også bruge andre typer)
1 lille æg og lidt vand

MAZARINMASSE:
175 g marcipan
150 g sukker
100 g smør
2 æg
50 g glutenfri mel fx finax orange eller majsmel (det farver den mere gul)

ENDVIDERE:
75 g mørk chokolade

VANILJECREME: Du kan også lave creme fra en pakke - rørt med laktosefrimælk/rismælk
1 æg
1 spsk majsmel
korn af ½ stang vanilje
2 ½ dl laktosefri mælk eller rismælk (bemærk rismælk bliver tyndere i konsistens)
40 g rørsukker
2 ½ dl laktosefri piskefløde - (jeg køber den i tyskland - da alm. fløde ikke stivner)

FYLD:
500 g jordbær delt i halve

ENDVIDERE:
1 stor muffinform til 12 muffins.
lidt smør

Smuldr smørret godt sammen med flormelis og mel.
Saml dejen med et lille sammenpisket æg og lidt vand.
Lad dejen hvile i køleskabet i ca. 30 minutter.

Bland marcipan og sukker til en ensartet masse.
Tilsæt smørret, lidt ad gangen, og rør godt.
Kom æggene i, ét ad gangen, mens du rører, og sigt melet i til sidst.
Rul mørdejen ud i 3 mm’s tykkelse på et meldrysset bord.
Smør tærteformene godt, læg dejen i, og skær kanten til.
Fordel mazarinmassen ovenpå.
Bag de små kager i en 200° varm ovn i 15-20 minutter, til massen er fast.
Lad dem køle helt af.
Smelt chokoladen over vandbad; pensl kagebundene med den flyende chokolade, og lad det køle helt af.

Pisk ægget sammen med majsmelet i en gryde.
Tilsæt vaniljekorn, mælk og rørsukker.
Kog det hele op i ½-1 minut under omrøring.
Tag cremen af varmen, når den har fået fast konsistens, og sæt den til afkøling.
Pisk fløden til flødeskum, og bland det i vaniljecremen.
Fordel cremen over bundene, og kom godt med jordbær på



Ingen kommentarer:

Send en kommentar