fredag den 11. november 2011

Ris a la mande

Arlas nye fløde uden laktose gør det muligt at lave ris a la mande helt som man ellers er vant til.

1 dl vand
60 g grødris (ca. ¾ dl)
4 dl sødmælk
1 tsk vanilje eller vaniljesukker

Lidt sød  (skal smages til med få dråber af gangen.
1 spsk vanilje eller 1 vanilje stang
10g gr hakkede smuttede mandler
2½ dl laktosefri Piskefløde 38%

Kog ris og vand op i 2 min.
Tilsæt mælken
kog ved svag varme i 25 min. Rør grundigt, så det ikke koger over eller brænder på. hold øje med at grøden ikke bliver for tyk.
Køl den ned gerne til dagen efter - (man kan også lave risengrød den ene dag og så gemme noget til a la mande dagen efter.
Pisk fløden og smag til med vanilje og sød (pas på den ikke bliver for sød)
Kom risen i pisk med håndmixer - så deler risene sig lettere hvis de er lidt klistrede
vend de hakkede mandler i med en ske.
køl af i mindst 1 time inden servering.



Risengrød  (man kan spise det den ene dag og gemme resten til a la mande)
2½ dl grødris - gerne økologiske
3 dl vand
1 l laktosefri mælk fra arla
1 tsk vanilje
  
Kog ris og vand op i 2 min.
Tilsæt mælken
kog ved svag varme i 25 min. Rør grundigt, så det ikke koger over eller brænder på. hold øje med at grøden ikke bliver for tyk.
 server med smør og kanelsukker i forholdet 2 spsk sukker til 1 tsk kanel.

1 kommentar:

  1. Men skal du ikke også koge grøden med lacrosefri mælk? Eller er det ligemeget, når det bliver kogt. Skal have en på besøg juleaften, som ikke tåler lactose, så jeg er lidt i panik:)

    SvarSlet