søndag den 12. februar 2012

Æbleskiver uden gluten og laktose

Giver ca. 38 stk

25 g gær3 dl lunken laktosefri mælk3 æg1
½  spsk. honning
½ tsk.salt
tsk.vanillepulver
revet skal af ½ økologisk citron (jeg brugte 1 tsk citronsaft ikke så godt som skallen)175 g glutenfri mel (Schär)50 g kokosolie


Udrør gæren i den lunkne mælk.
Del æggene.
Bland mel, sukker, salt og vanille og pisk godt med æggeblommerne.
Riv citronskal i
pisk tilsidst mælkeblandingen i
pisk grundigt, så alle klumper er væk.

Stil dejen til hævning, tildækket, et lunt sted i ½ time.

Efter hævning piskes æggehviderne stive, og vendes forsigtigt i sammen med den smeltede, afkølede kokosolie.

Pensl æbleskivepanden med olie og bag æbleskiverne på den varme pande.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar