400 g kalvekød
2 timian kviste
2 laurbærblade
2 fed hvidløg
1 løg
2 tsk. salt
½ tsk. peber
5 gulerødder
3-400 g rødbeder
2 dl sojafløde
3 æggeblommer
saft af ½ citron
1 bundt dild
Skær kødet i tern og brun dem let i en gryde. Hæld vand ved så det næsten dækker. Kog op og skum urenheder bort. Tilsæt timian, laurbærblade, hakket hvidløg og løg samt salt og peber, lad det småsimre i 1 - 1 1/4 time.
Skræl gulerødder og rødbeder, skær dem i stykker og tilsæt dem til gryderetten. Lad dem koge med ca. 15 minutter til alt er mørt. Pisk sojafløden med æggeblommerne og citronsaften, tilsættes mens der røres godt. Kog kalvefrikassèn op til en cremet konsistens.
Server med et drys af hakket dild samt en fyldig grøn salat.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar