tirsdag den 21. december 2010

hvidløgsflutes

Lige så gode som dem man køber.

Ingredienser:
0,5 l vand,
3 spsk koldpresset olivenolie,
1 tsk. honning,
25 g gær
3 spsk. HUSK  brug ebt, håndmixer med dejkroge, hvis det gelerer for meget.
110 g majs mel
120 g rismel,
150 g kartoffelmel,
50 g boghvedemel,
50 g solsikkefrø,
50 g græskarkerner,
1 tsk salt.
Fremgangsmåde:
Bland vand, gær og honning.
Tilsæt HUSK, til det gelerer, og derefter en smule mel (bare bland alt melet sammen til én blanding).
Tilsæt herefter olie og resten af melet samt salt.
Ælt grundigt og lav 8-10 flütes af dejen.
Lad hæve til dobbelt størrelse og
Skær riller på tværs af brøddet.
Pensel det med mælk og olie blandet - drys evt med parmesan inden bagning


Bag ved 225 grader i cirka 15-20 minutter.

Kom hvidløgssmør i skiver ned i rillerne når det er bagt. kom det evt. en smule i ovnen igen, så smørret smelter helt.

Hvidløgssmør.
1 pakke god smør. Hvis det er muligt uden laktose.
2 fed hvidløg

Smørret skal være blødt.
Pres hvidløg ned i det
Rør rundt
Tag et stykke bagepapir
Kom smørret på det og tril det til en lang pølse.
Skær skiver af smørret og kom dem i rillerne.
Frys resten, så har du altid til at skære skiver af igen.

Brødet er godt til at fryse. vent da til brøddene er kolde med at komme smør i- så er det let at tage op og varme i ovnen. Smørret smelter, mens brøddet varmes.   

Ingen kommentarer:

Send en kommentar