tirsdag den 21. december 2010

Tines glutenfrie flutes fra go.tv2.dk

De absolut lækreste flutes jeg endnu har smagt:) jeg har ændret en smule i opskriften.




Ingredienser:
0,5 l vand,
3 spsk koldpresset olivenolie,
1 tsk. honning,
25 g gær
3 spsk. HUSK - Bemærk at husk er 2 forskellige ting. Der er de knuste skaller og så er der de hele skaller - de knuste gelerer mere end de andre - bare brug din håndmixer med dejkrogene, hvis det bliver for kompakt.
110 g majs mel
120 g rismel,
150 g kartoffelmel,
50 g boghvedemel,
50 g solsikkefrø,
50 g græskarkerner, eller 100 gr af en slags.
1 tsk salt

Fremgangsmåde:
Bland vand, gær og honning.
Tilsæt HUSK, til det gelerer, og derefter en smule mel (bare bland alt melet sammen til én blanding).
Tilsæt herefter olie og resten af melet samt salt.
Ælt grundigt og lav 8-10 flütes af dejen. Lad hæve til dobbelt størrelse og bag ved 225 grader i cirka 15-20 minutter.
Du kan tilsætte forskellige krydderier til flutes - eller lave dem som 3 lange flutes i stedet - se hvidløgsflutes.

Brødet er godt til at fryse.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar