søndag den 28. november 2010

Glutenfri Pandekager (rigtige amerikanske morgenmads pandekager)

Disse pandekager er så tæt på de rigtige, at man skulle tro det er løgn. Og så er de uden gluten, mælk og sukker.

ca 8 -10 stk
1 æg
2 dl mælk uden laktose eller rismælk
½ tsk vanilje pulver, eller 1 spsk essens
1½ spsk kokosolie
2 dl glutenfri mel
½ tsk salt
1 tsk bagepulver
5-10 dråber sød

Det hele piskes sammen med et almindeligt piskeris. Lad trække op til 30 min. inden du sætter dejen som klatter på en varm pande (max varme). Lad stege et øjeblik inden de vendes.

Serveres med honning - gerne med mandler eller walnødder i.

2 kommentarer:

  1. Jeg skal lave amerikanske pandekager til min søs, som har cøliaki. Hun kan godt tåle laktose, sukker mv.
    Hvilket mel bruger/anbefaler I?
    Kokosolie. Til at stege i?
    Hvad er 5-10 dråber sød? Sirup?
    På forhånd tak

    Jerzy

    SvarSlet
  2. Min søs kommer nu på lørdag. Vil gerne høre jeres svar.

    Jerzy

    SvarSlet