mandag den 23. august 2010

Glutenfri Lasagne

Du tror det er løgn, men denne ret er lige så hurtig og let at fremstille som knorr lasagne.
til 4 personer

15 plader glutenfri pasta eller 1 portion hjemmelavet som nedenfor.

Pasta:
150 gr. glutenfri mel fx finax eller boghvedemel                                  
½ spsk Husk                                                
1½ æg                                                                    
1/4 tsk salt
ca. ½ dl vand

Hæld melet ud i en bunke på køkkenbordet og lav en fordybning i det.
Kom fiber Husk og salt nederst i fordybningen og slå de tre æg ud oven i.
Bland æg, salt og husk med en gaffel eller fingrene og ælt det godt ind i melet.
Tilsæt vandet lidt efter lidt og ælt grundigt, til du har en glat og midig dej. Jo mere du ælter - jo bedre resultat.

Lad dejen hvile ½ time.(gå igang med kødsauce og bechamel imens)
 
Pastadejen skæres ud i ca. 1-1½ cm tykke skiver, der trykkes flade med håndroden, inden den køres gennem valserne på en pastamaskine. Kan også gøres med en kagerulle og en kniv.

Koges 1-2 min. i rigeligt vand, inden de kommes i lasagnen

Kødsauce
1 løg
500 gr oksekød (kan også være andet hakket kød - fx kylling)
1 ds. hakkede tomater
1 spsk oregano
1 spsk basilikum
2 fed hvidløg
lidt sød
salt og peber

Hak løg fint og steg dem gyldne i en gryde i lidt olie.
Kødet kommes i og brunes - det skal være gennestegt
Tilsæt tomater, oregano, basilikum, salt og peber og en anelse sød (3-5 dråber)
Lad det koge et par minutter.
Tilsæt hvidløg efter kogningen og smag til med salt og peber.
Hvis du synes, at den smager af for lidt, kan du tilsætte lidt boullion.

Hvis du ønsker grønsager i saucen- kan der med fordel tilsættes selleri, courgetter, peberfrugt, gulerødder i små tern. (en fordel, hvis der er noget man ikke er så vild med - da det ikke kan smages i saucen)

Bechamelsauce
5 dl ris/soya mælk /laktosefri mælk
1 frisk mozarella kugle/100 gr. samsø ost (17%) Kan udelades, hvis du ikke vil have noget mælkeprodukt i.
2 spsk maizena
1 tsk revet muskatnød
1 tsk salt
lidt peber

Tag lidt mælk fra og rør maizema ud i det, inden det hældes op i en gryde sammen med mælken, der skal varmes op.
tilsæt ostetern, muskat og salt og peber.
rør godt i det, mens det koger op og osten smelter.
Bliver en tyk sauce. Hvis den er for tyk, så kom lidt mere ris/soya mælk i.

Lav Lasagnen
Kom lidt kødsauce - ca ½ suppeske i bunden af fadet og kom den samme mængde bechamelsauce ovenpå.
Kom 1 lag plader ovenpå.
Fortsæt med 1/1 suppeske fuld kødsauce og ostesauce og plader lagvis indtil toppen (ca 3-4 lag)
Der sluttes af med et lag kødsauce og bechamel på toppen.

Bages i ovnen 30 min ved 200 grader.

Tilbehør:
Serveres med grønsalat, revne gulerødder, majs, agurk og tomater - (og en håndfuld peanuts - giver knas til salat og retten)

Kan også tilsættes peberfrugt i tern, champignon, selleri, revne gulerødder, majs fra frost (sukker i dåse majs) i kødsaucen. så behøves salat ikke. Man kan evt. få tortilla chips som tilbehør. Utrekram har en type lavet på majsmel.

NB; en variation af opskriften, kan være at lave lasagnen med købte fuldkorns lasagneplader, men det er kun, hvis man kan tåle det.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar