tirsdag den 24. august 2010

Pasta Al Redo

250 gr købt glutenfri pasta eller en portion pastadej.

Pasta:

300 gr. glutenfrit mel
1 spsk Husk
3 æg
½ tsk salt
ca. 1 dl vand

Hæld melet ud i en bunke på køkkenbordet og lav en fordybning i det.
Kom fiber Husk og salt nederst i fordybningen og slå de tre æg ud oven i.
Bland æg, salt og husk med en gaffel eller fingrene og ælt det godt ind i melet.
Tilsæt vandet lidt efter lidt og ælt grundigt, til du har en glat og midig dej. Jo mere du ælter - jo bedre resultat.
Lad dejen hvile ½ time (gå igang resten af retten imens)

Pastadejen skæres ud i ca. 1-1½ cm tykke skiver, der trykkes flade med håndroden, inden den køres gennem valserne på en pastamaskine. Skal være båndpasta ½ cm brede. Kan også gøres med en kagerulle og en kniv.

Koges 1-2 min. i rigeligt vand, inden de kommes i lasagnen.

Grønsags pasta mix
3-4 gulerødder skrælles og laves i fine strimler med en kartoffelskræller
squash skæres i pastalignede strimler
peberfrugt strimles fint
300 gr. spinat gerne frossen
2 tomater i både
sesamfrø.
rist sesamfrø på panden - og kom dem på en tallerken når de er ristede.
Kom spinat på panden og lad den tø op.
Kom herefter gulerods-, squash- og peberfrugt- strimler på panden
og tilsæt tilsidst tomaterne
Rør i det flere gange. Det skal blive blødt, men ikke snasket.
Hæld de ristede sesamfrø over tilsidst

Al Redo Sauce:
2 dl youghurt (jeg bruger scd hjemmelavet youghurt), men almindelig yoghurt naturel/soyafløde kan også bruges.
2 æggeblommer
1 ds tomatpure
1 tsk salt
peber
lidt sød
1 spsk paprika
Æg piskes sammen med et piskeris.
Youghurt / soyafløde tilsættes og piskes sammen med æggene.
Tomatpure, salt, peber og sød tilsættes.
paprika drysses på en pande og ristes.
Ægge/youghurt blanding tilsættes varmes op og bliver tyk.
Pasta og grønsager vendes i blandingen.

Klar til servering. Man kan vente med at drysse sesamfrø udover retten før tilsidst.
Man kan også undlade pasta og kun bruge grænsagsmix pastaen eller bruge færdigkøbt fuldkornspasta, men kun hvis man kan tåle det.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar