tirsdag den 31. august 2010

Den alternative behandlings jungle

Fandt lige dette link på nettet - måske det kan være en hjælp til nogen???

IBD Begynder guide - engelsk version. en begynder guide til både Morbus Chron og Colitus Ulcerosa.

I min søgen efter materiale om området har jeg indtil flere gange måtte erkende, at jo dybere jeg graver om emnet - jo mere finder jeg ud af, men jo mere forvirret bliver jeg også. For hvor er der meget modsigende materiale derude.

Pas især på modsigende informationer...
Som et eksempel kan jeg nævne, at en side anbefaler, at man spiser hvidt brød, mens sygsommen er i udbrud, mens man skal spise groft brød i de perioder, hvor sygdommen er i ro. Det er total modsigende af, hvad man hører fra andre steder. Ikke noget at sige til, at man som syg bliver total forvirret og opgiver, at forsøge diæt. Og hvad er så korrekt af de to??? Tja, jeg ved det ikke med sikkerhed, men i og med de fleste fraråder brug af hvedemel - er det nok fuldkornsvejen jeg personligt vælger at tro på, men hvem siger at jeg har ret i det???
Derfor må jeg på det kraftigste anbefale, at alle bruger deres sunde fornuft i jagten på, at blive raske igen.Der mangler virkelig nogle lægelige retningslinjer på området. Nogen der tør gå forrest i undersøgelserne af hvorvidt hvilke specifikke fødevarer, skal udelukkes af kosten og hvorvidt det virker eller ej. Tænk en situation, hvor man som patient kan tale med sygehusets diætist om en kostplan i stedet for med overlægen om medicinsk behandling.

Måske er det ønsketænkning, men i mit inderste er jeg overbevist om, at det er den eneste rigtige vej frem. Og hvor ville livet og vejen ud af udbruddet være lettere, hvis man kunne få præcist at vide, hvilke ting den enkelte ikke kan tåle...

3 kommentarer:

 1. Hej
  Jeg synes super godt om jeres side! Lækre opskrifter I har :) Jeg tænkte på, om I har fået foretaget et vega-tjek? Den kan gå mere specifikt ind i hvad I kan tåle.
  Håber I bliver ved med at lægge opskrifter ud :)

  Kh. MP

  SvarSlet
 2. Hejsa

  det har vi ikke - vi har læst 5000 bøger om emnet og har spurt os frem - for os er det her den bedste løsning... men husk nu at det ikke er sikkert det er den rigtige vej for dig. det er drastrisk at tage gluten ud af kosten - så start med mælk og se om mere er nødvendigt.

  SvarSlet
 3. Hej..
  Dejligt med opskrifter uden de 3 hvide!!!
  Jeg vil bare lige sige at der er kommet en ny diæt der hedder FODMAP og den har fjernet det sidste af min U.C.Der er lige udkommet en bog på dansk. Desuden kan jeg anbefale Zeolit ( jeg sælger det på min hjemmeside: lindogfriedstrup.dk) Radiodoktoren henviser til os via sine artikler om irriteret tyktarm, udrensning og MCS.. Det tager diarreen og støtter immunforsvaret.. personligt kan jeg ikke undvære perikon ( 4X3 stk 300 mg. dagl.) hvis jeg skal holde ro i min U.C. Så er den til gengæld også væk!! God vind med siden.. V.h. Lea Friedstrup P.S. FODMAP diæten er fantastisk.. Man kan købe en super glutenfri mel i REMA1000..

  SvarSlet