lørdag den 28. august 2010

Risotto kroketter - lækre sprøde bider

Utrolig lækker tilbehør. Kan bruges til kød eller steak istedet for røsti.

1 hakket løg
1 fed hvidløg
3 dl ris basmati/jasmin
6 dl vand
1 spsk balsamico vineddike
salt og peber.
lidt boullion

Brun løg og hvidløg.
Kom risen i og rør rundt til de er blanke af olien
kom vand og viineddike over og salt
lad simre 20 min. og indtil de er møre og vandet væk.

Dej til kroketter
3 æg
1 portion risotto ris (som ovenfor)
3 spsk majsmel
1 spsk persille -(kan undlades)
olie til stegning.

Pisk æg sammen.
Bland de kølede ris i
Tilsæt majs mel og persille

Form ca 16-20 stk. aflange eller runde "kager"
Opvarm olie på pande
Steg dem 5 min på hver side (brug æggeur - og vend kun 1 gang)
dryp af på papir

Server til rosmarinkartofler (se opskrift under index) og ketchup med lavt sukker indhold. Fantastisk istedet for røsti

Ingen kommentarer:

Send en kommentar