onsdag den 25. august 2010

Kylling Tikka Masala med pandebrød

Utrolig lækker ret - jeg har endnu ikke oplevet nogen, som ikke kunne lide den.

4 personer

500 gr kylling filet eller bryst skal skæres i mundrette stykker

Marinade:
1 dl yoghurt - hjemmelavet (se opskrift andet sted på siden) eller yoghurt naturel/græsk yoghurt-
1 spsk hvidløg hakket fint eller presset
1 spsk frisk ingefær hakket fint eller presset
2 tsk garam masala
1 tsk gurkemeje
1 tsk cayenne
2 tsk groft salt
4-5 spsk lime

Bland alle dele til en lækker marinade. Kom kødet deri og lad det stå i køleskab i  mindst 1 time, men det må gerne stå hele dagen - lav det evt. aftenen før, eller om morgenen.

Når marineringstiden er forbi, steges kødet i marinaden på en pande. Det kan være nødvendigt at gøre det over to omgange, hvis det ikke kan være på panden af en omgang.
Mens kødet steger, gøres saucen klar.

Sauce
1 stort løg i tern
2 tsk presset hvidløg
2 tsk finthakket eller presset frisk ingefær
2 spsk koncentreret tomatpure
1 tsk gurkemeje
3 spsk mandler blendet eller meget finthakket
3 dl. vand
3 spsk yoghurt (jeg bruger hjemmelavet) du kan også bruge - yoghurt nat. eller soyafløde
salt og peber
lidt sød (smag til med det, men kun 3-5 dråber)
Brun løg og hvidløg i en gryde til det er gyldent
tilsæt ingefær og tomatpure, gurkemeje, vand og mandler
lad det koge 3 min
hæld kød og marinade i gryden
tilsæt yoghurt/soyafløde tilsidst
smag til med salt, peber og sød tilsidst

serveres med ris, kogte bønner, broccoli og pandebrød

Pandebrød 4-6 stk

1 1/4 dl varm mælk
1 spsk olie
1 spsk tørgær / 12½ gr alm. gær
½ tsk honning
1/4 tsk fiber husk
150 gr glutenfri mel
evt. 1 tsk kardemomme.

Varm mælk og margarine i microovn eller gryde.
Opløs gæren i den varme væske.
Tilsæt honning, sirup og husk og mel.
Ælt til du har en blød og lækker dej.
Lad dejen hvile 30 min.
Form 4- 6 flade brød
Steg i en anelse olie på begge sider på en varm stegepande

Ingen kommentarer:

Send en kommentar