tirsdag den 24. august 2010

Slankelasagne (Lene Hansson)

1 hvidkål
½ squash
½ aubergine
2 søde kartofler
300 g gulerødder
1 grøn peberfrugt
1 rød peberfrugt
6 cherrytomater
½ blomkål
2 fed hvidløg
1 skalotteløg
1 rød chili uden kerner
70 g tomatkoncentrat
1 ds hakkede og flåede tomater
100 g flødeost naturel
2½ dl vand
1 tsk Lene Hansson kryddersalt /eller almindelig salt.
1 tsk Lene Hansson peber/almindelig peber
1 dl sojafløde
5 spsk rasp - glutenfri rasp kan laves ved at køre tørt brød i foodprocessor/blender
Olivenolie til pensling

Skær hvidkålsblade ud som lasagneplader. Brug i alt 9 blade.

Riv squash, aubergine, søde kartofler og gulerødder.
Skær peberfrugter,tomater og blomkål i mindre stykker.
Hak løg og hvidløg meget fint og svits begge dele i olie på en pande i et par minutter.
Tilsæt derefter de snittede grøntsager og lad det hele simre i ca. 5 minutter ved svag varme.

Hæld tomatkoncentrat, hakkede og flåede tomater, flødeost og vand i en blender. Blend i 1 minut og hæld blandingen på stegepanden sammen med grøntsagerne og hakket chili. Vend rundt og smag til med kryddersalt og -peber.

Pensl et ildfast fad med olie og læg hvidkålsblade i, så det dækker.Hæld grøntsagsblanding fra panden over. Læg igen hvidkålsblade og igen et lag grøntsagsblanding. Fortsæt sådan, til ingredienserne er brugt op.

Hæld til sidst sojafløden hen over retten, drys med rasp, stil lasagnen i ovnen og bag den ved 225 grader i ca. 30 minutter.
                                                Fra Lene Hansson.dk: http://www.lenehansson.dk/Default.aspx?ID=2637


Tilbehør - lav en salat af ingredienser du har i overskud fra lasagnen. Riv 3 gulerødder, skær courgette, peberfrugt, agurk, hvidkål og blomkål fint,  bland det hele i en skål. tilsæt en spsk olie og en spsk hvid balsamico og en smule salt og peber. Bland det hele og klar til servering.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar