søndag den 5. september 2010

Chili con Carne

Til chilipastaen, som skal laves dagen før
1 tsk. honning
2 tsk. oregano
2 tsk. stærk paprika
3 tsk. stødt spidskommen
2 tsk. sellerisalt
2 tsk. stærk chilipulver
1 tsk. cayennepeber
5 fed knust hvidløg
2 tsk. kakaopulver
1 tsk. grovkornet sennep
1 tsk. koriander
2 spsk. gin

Lav en pasta af disse ingredienser og lad den trække min. 6 timer - gerne 1 døgn.

På selve dagen hvor du laver retten skal du bruge:
500 g. hakket oksekød
140 g. konc. tomatpure - en stor dåse - svarer ca til 4 spsk.
1 ds. hakket tomat
2 ds. røde kidneybønner (ikke beaked beans!)
2 hakkede løg
2 hakkede grønne eller røde peberfrugter
Olie
4 dl. grønsagsbouillon

Løg og  peberfrugt steges i olien.
Tilsæt kød og brun det godt og tilsæt tomatpure, dåse tomater og boullion.
Lad det koge et par timer.
Når der er 1 time tilbage af kogningen - tilsættes de skyllede bønner og krydderipastaen. Vigtigt, at dette sker mindre end 1 time, før retten serveres.

Hvis du ønkser en mere spicy ret, kan du tilsætte 1-2 chili, som du steger sammen med løg og peberfrugt.

Serves med salat, glutenfri baguette og hjemmelavet yoghurt

Ingen kommentarer:

Send en kommentar