onsdag den 8. september 2010

Nudelsuppe med hjemmelavede nudler

Nudler
150 gr rismel
2 æg
½ tsk salt
1 spsk husk
½ dl vand eller noget af det.

Kom mel i en skål. Lav en fordybning i det.
Kom husk, salt og æg i.
Rør det sammen med en gaffel.
Tilsæt vand lidt efter lidt, men pas på dejen ikke bliver for klistret
Ælt dejen til en glat dej
Lad den hvile 30 min. Før den presses gennem en gammeldags kartoffelmospresser.
Nudlerne bliver ikke lange, men de har den runde form.
kog i vand 1-2 min. Og kom rigelig koldt vand over bagefter.

Suppen:
1 ltr vand med boullion
1 hakket løg
1 porre i skiver
1 tsk chili
2 gulerødder i stave
1 stang selleri i stave
1 peberfrugt i stave
2 fed hvidløg hakkes fint
2 cm ingefær skrælles og hakkes fint
250 gr kylling filet

Grønsager brunes i chili og olie.
Vand eller boullion hældes over.
tilsæt den rå kylling og lad den blive nok i suppen. det tager ca. 10-15 min.

Hæld vandet fra de kogte nudler og hæld kold vand over dem, inden de tilsættes den varme suppe. Hvis den bliver for kold, kog den da op igen.

Retten serveres, gerne med glutenfri baguettes

Ingen kommentarer:

Send en kommentar