søndag den 5. september 2010

Mørbradbøffer med chili-appelsinsauce og couscous

480 g svinemørbrad
salt og peber
2 tsk olie
2 porrer eller 8-10 forårsløg, ca 200 g
3 dl couscous, 100 g
1 appelsin
4 tsk sød chilisauce

Fjern sølvsenen, hvis den ikke er fjernet. Skær mørbraden ud i 3 cm tykke skiver - ca. 4 skiver. Dup bøfferne tørre med køkkenrulle. Krydr bøfferne med salt og peber. Varm olien på en pande ved god varme. Brun bøfferne 1 minut på hver side. Skru ned til middel varme og steg bøfferne ca. 3 minutter på hver side til de er svagt rosa.

Skær evt. porrerne igennem på langs og damp dem møre i letsaltet vand.

Hæld 2 dl kogende vand over couscousen. Dæk med stanniol eller låg. Lad det stå ca. 5 minutter. Vend couscousen med en gaffel et par gange.

Riv skallen på appelsinen evt. med et juliennejern. Brug skallen som pynt.

Pres saften af appelsinen. Bland chilisaucen med 2 spsk appelsinsaft og varm saucen evt. i mikrobølgeovn.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar