søndag den 5. september 2010

Krydderdunser med tzaziki og tomatsalat, fra Lene Hansson, gotv2.dk

400 g hakket kyllingekød eller andet hakket kød
2 gulerødder
1 løg
1 rød chili
saft af 2 lime
50 g semisoltørrede tomater
1 spsk tørret timian
1 tsk kryddersalt
1 tsk krydderpeber
2 æg (kan undværes)
1 spsk fintskåret frisk basilikum
1-2 spsk olie til stegning

Tzatziki
1 agurk
3 fed hvidløg
4 dl græsk yoghurt 2 % eller hjemmelavet yoghurt

Tomatsalat
6 store, modne tomater
20 sorte oliven
2 spsk frisk basilikum
1 spsk olivenolie
1 tsk kryddersalt
1 tsk krydderpeber

Lav først krydderdunserne: Kom kødet i en skål.
Skræl guleroden og hak løg og gulerod fint.
Flæk chilien, fjern kernerne og hak den fint.
Kom løg, gulerod, limesaft og chili i skålen og rør farsen godt. Skær de semisoltørrede tomater i fine stykker og bland dem i farsen sammen med timian, salt, peber, æg og basilikum og rør rundt.

Varm olien op på en pande. Form farsen til frikadeller og lad dem stege, til de er gyldenbrune, ca. 4-5 minutter på hver side.

Lav tzatzikien: Riv agurken groft på et rivejern og pres den fri for væde mellem dine hænder eller læg den på køkkenrulle, til væden er opsuget. Pres hvidløget. Kom agurk og hvidløg i yoghurten og rør det hele sammen.

Lav tomatsalaten: Skær tomaterne i skiver og læg dem på et fad. Fordel oliven, basilikum, olie, salt og peber henover.

Tip: Denne ret er hurtig at lave. Du kan skifte kalkunkødet ud med al anden hakket farskød. Er der overskud af dunser, kan de bruges i madpakken eller til frokost, næste dag.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar