tirsdag den 14. september 2010

Fantastiske Glutenfrie pizzasnegle

Endelig lykkedes det at ramme, den mest fantastiske opskrift:)
NB - jeg har kommet havregryn i den - men det kan erstattes af mel.

Start med at lave fyldet, så det er klar når bunden er rullet ud. Dejen skal først hæve når fyldet er i, da den ellers ikke hæver rigtigt.


Sauce:
2 spsk tomatpure
1 fed hvidløg presses i eller 1 tsk tørret hvidløg
½ spsk olie
1 tsk oregano
1 tsk basilikum
en anelse salt og peber
Bland alle dele til en tyk tomatsauce

Fyld:
Skiver af samsø ost
en smule hakket oksekød - måske en rest fra en anden dag/skiver serrano skinke eller røget mørbrad

Dejen:
25 gr gær
3½ dl håndvarmt vand
1 spsk loppefrø skaller - Husk (malede loppefrøskaller) kan også bruges, men dejen kan blive ligesom    elastik af det...
2 spsk olie
1 tsk salt
300 gr mel glutenfrit mel
1 dl havregryn
1 tsk honning
Der kan også tilsættes 1 reven gulerod for en mere saftig dej.



Udrør gæren i vandet - tilsæt loppefrø skaller, salt, olie, havregryn, honning og mel lidt af gangen. Start med at røre med en ske, men så snart dejen begynder at samle sig, skal du bruge hænderne. Dejen skal være en anelse klistret, men så den slipper hænderne.












Rul den ud mellem 2 stykke bagepapir til ca bradepande strørrelse.







Kom fyld på med det samme
Smør tomatpure blanding ud over det hele i et tyndt lag
kom osteskiver på hele stykket
fordel kødet oven på i et tyndt lag
løft bagepapir og rul dejen til en lang roulade.


Skær den i 15-16 stk.
og sæt dem på en bageplade

lad dem hæve 1 time. Det er ikke sikkert, at de flyder ud før de kommer i ovnen.
Bag dem ved 200 grader i 15 min.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar