torsdag den 30. september 2010

Rodfrugt gratin og Græsk farsbrød med kalkun bacon

Rodfrugtgratin


½ blomkål
1 porre
2 gulerødder
1 pastinak
1 persillerod
1½ dl mælk uden laktose
1½ dl kogevand fra blomkål og rodfrugter
1½ spsk maizena
4æg
salt
Peber
muskat
Parmesan

Blomkål laves i små buketter, porren renses og skæres i skiver, rodfrugter skrælles og rives på et madolinjern. Koges i 4 min i letsaltet vand
Vand og mælk kommes i en gryde.
Maizena tilsættes og koges op.
Æggene deles i blommer og hvider. Blommerne tilsættes 1 efter 1 under omrøring.
Salt, peber og muskat tilsættes.
Hvider piskes stive og vendes i massen.
Grønsagerne vendes i
Kommes i et gratinfad
Drysses med parmesan
Bages i 1 time ved 200 grader.



Græsk Farsbrød med kalkun bacon
Fars
500 gr oksekød
1 æg
2 spsk mælk
1 spsk tomatpure
græsk krydderi
salt og peber
havregryn

Fyld:
hakket ost
smør et lag tomatpure på den udrullede fars
hakket løg og selleri drysses over

Rør en blød fars af kød, æg, mælk, tomatpure, krydderier og havregryn.
Lad farsen hvile i en time
fordel farsen på et stykke bagepapir i en firkant i et tyndt lag.
fordel fyldet ovenpå
rul en roulade ved at løfte bagepapiret og forsigtigt rulle.
Kom bacon ovenpå.
Bages 1 time ved 200 grader




Ingen kommentarer:

Send en kommentar