søndag den 5. september 2010

Steak med rodfrugtblanding, whiskeysauce og bønner og mandler i hvidløg

Steak:
4 stk steaks - det kan være oksemørbrad, entrecotes, kalvekotelletter eller andre udskæringer.
salt og peber

Krydr bøfferne, tryk dem lidt flade, så de bliver ensartede og skal stege lige længe.
Giv dem 2 min på hver side - hvis det er en stor steak, skal stegetiden forlænges - minimum med det dobbelte.

Rodfrugtblanding:
4 gulerødder
3 pastinakker
12 kartofler
Kartoflerne vaskes, og skæres i både
Gulerødder, pastinakker skrælles og skæres i store stykker og kommes i en bradepande - hvis de er for små bliver de let brændte i ovnen.
Bland 2 spsk olie, 2 spsk vineddike, 2 fed finthakket hvidløg og 2 cm finthakket ingefær salt og peber og hæld det over rodfrugtblandingen i bradepanden og rør det rundt.
Steg dem i ovnen i 1 time til de er sprøde og møde

Whiskeysauce:
2 dl soyafløde
100 gr laktosefri smør eller alm. hvis du kan tåle det.
1 spsk tørret rosmarin
2 spsk whiskey
salt og peber

Bønner og mandler i hvidløg
500 gr bønner kommes i en skål og overhældes med kogende vand
100 gr. mandler ristes på en pande i en spsk olie med 1 presset fed hvidløg i
når de er ristede, tilsættes bønnerne, som også ristes.
drysses med lidt groftsalt inden servering.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar