torsdag den 9. september 2010

Kyllinge frikadeller "som smager af noget" med kartofler og persillesauce.

Frikadeller
500 gr hakket kyllingekød
4 hakkede tomater
2 fed hvidløg presset.
salt og peber
2 tsk tørret boullion
1 cm ingefær finthakket
1 æg
havregryn

Bland kyllingekød med salt og peber.
Tilsæt resten og kom havregryn i tilsidst, til at gøre farsen fast med.
Lad den trække 1 time, før du steger den på en varm pande, på 3 sider.

Kartofler
16 Kartofler skrælles og kommes i en gryde med vand og salt.

Persillesauce:
2 dl boullion - vand med terning
1 dl rismælk eller laktosefri mælk
1½ spsk maizena udrørt i lift vand
1 håndfuld frisk hakket persille
salt og peber
en anelse sød -2-3 dråber.

Kom boullion og mælk i en gryde.
Tilsæt maizenablanding - kog op
Kom persille i
smag til med salt, peber og sød.

Tilbehør : kogte gulerødder (sammen med kartoflerne)og frosne ærter - der overhældes med kogende vand og salt og trækker 10 min. Vandet skiftes lige inden servering - med nyt kogende vand, så ærter er varme ved servering. Når man laver ærter på denne måde bliver de ALDRIG udkogte og bløde, men bevarer smagen.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar