søndag den 5. september 2010

Oksestrimler i wok fra Lene Hansson gotv2.dk

1/2 hvidkålshoved
2 skalotteløg
1 grøn peberfrugt
3 store gulerødder
300-400 g. oksekød i strimler
150-200 g. svampe
10 g. frisk ingefær
2 fed hvidløg
1 rød chili uden kerner
2 spsk. sesamfrø
3-4 spsk. palmeolie
Soja
Saft af 1 citron (kan udelades€€€€)

Snit hvidkålen fint, hak skalotteløget og skræl og skær gulerødderne i tynde stave, skær peberfrugten i tern og svampene i små både. Skræl ingefæren og skær ingefær, hvidløg og chili i tynde skiver.

Rist sesamfrøene på en tør pande, til de er gyldne. Varm en wok op, tilsæt palmeolie, kom chili og hvidløg på og kort efter ingefær. Kom så oksekødsstrimlerne i wokken og rist dem gyldne. Bagefter tilsættes svampe, som ristes få minutter sammen med kødet. Tilsæt kål, gulerod, peberfrugt og skalotteløg. Vend det hele sammen og lad det simre et par minutter, til kålen falder lidt sammen.

Tilsæt sesamfrø, smag til med soja og server straks. Pres evt. lidt citronsaft ud over retten. Kan serveres med ris.  

Ingen kommentarer:

Send en kommentar