tirsdag den 14. september 2010

Nakkekam med ovnbagte kartofler/rodfrugter, rosmarinsauce og broccolisalat

Steg:
1 Nakkekam på 1500 -2000 gr
salt
peber
timian
rosmarin
tørret hvidløg
tørret ingefær
olie

Kom krydderier og olie i en plastpose. Bland det. Kom stegen i og vend den i krydder blandingen. Lad det trække i køleskab 1 time
Steg den i ovnen ved 200 grader i 2 timer

Ovnbagte kartofler og rodfrugter

Vask kartoflerne
Skræl gulerødder og pastinakker.
Skær dem i mindre stykker og kom dem i en plastpose
Tilsæt lidt olie, salt, peber, paprika, presset hvidløg og finthakket ingefær
vend det godt i posen og lad det trække 1 time
steg dem i ovnen ved 200 grader - i 1 time

Rosmarinsauce:
1 stilk rosmarin
3 dl boullion
1 dl rødvin
salt og peber
1 spsk maizena rørt ud i lidt vand
1 tsk rosmarin
salt og peber
Boullion og rosmarin koges i 10 min. Tag boullion stilken op.
tilsæt rødvin, salt og peber og kog lidt mere.
Tilsæt Maizena så saucen tykner.

Broccolisalat
1 broccoli hoved
1 dl rosiner
1 dl ristede solsikkekerner
1 pakke kalkunbacon stegt på en pande

Dressing
1 dl hjemmelavet yoghurt -
lidt dråber sød
1 spsk rødvinseddike
salt og peber

Bland det hele og server.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar